Dezechilibrele hormonale sunt puse pe seama functionarii incorecte a ovarelor sau ale unor elemente ale sistemului endocrin (pancreasul, tiroida, glandele suprarenale, etc.).
Aceste dezechilibre hormonale generate de factorii care fac parte din stilul de viața apar încă din adolescenta, dar sunt ignorate și sunt luate în considerare abia atunci când acestea au reușit sa degradeze starea de sănătate. Ca urmare, un stil de viața echilibrat presupune atât echilibrul fiziologic, emoțional și nutritional, cât și cel hormonal.
Funcționarea normala a organismului unei femei depinde foarte mult și de sistemul endocrin, iar primele simptome ale dereglarilor hormonale generate de funcționarea deficitara a elementelor componente ale acestuia sunt: migrenele, oboseala accentuata, hipotiroidismul, sindromul ovarelor polichistice, depresia, anxietatea,etc.
Preventie
-
adoptarea unui stil de viața sănătos;
-
nutritie sănătoasă bazata pe o combinare corecta a alimentelor;
-
mersul pe jos, inot, aerobic, fitness, etc.
-
evaluari periodice ale sistemului endocrin;
-
folosirea tratamentelor și remediilor naturale pentru reechilibrarea hormonala și de sustinerea functiilor endocrine care pot fi integrate cu succes alături de terapia conventionala.
Alimente care pot creea dezechilibre hormonale