Ciupercile terapeutice au in compozitia lor pe langa proteine,vitamine, aminoacizi, acizi grasi, alcaloizi si clase speciale de polizaharide care sunt bogate in diferite forme de beta-glucani( 1,3D, 1,6D, etc.), precum si GERMANIUM ORGANIC, care sunt cunoscute pentru efectele lor anticancerigene. Studiile efectuate de Laboratorul National pentru Cercetarea Cancerului si Centrul Farmaceutic din Tokyo au demonstrat efectele anticancerigene ale ciupercilor terapeutice si beneficiile beta D glucanului nu numai prin actiunea pozitiva asupra macrofagelor, dar si prin stimularea limfocitelor B si T, a celuleor ucigase naturale, etc. si prin combaterea radicalilor liberi.
In conlcuzie, ciupercile terapeutice reprezinta remedii naturiste eficiente pentru prevenirea si tratarea unei game largi de boli si afectiuni, unele dintre ele foare grave, cum ar fi: cancerul, diabetul, hepatita, bolile renale, bolile cardiovasculare, reumatism, etc.
Pentru o eficienta maxima, ciupercile terapeutice trebuie combinate cu vitamina C care are rolul de a converti polizaharidele in oligoglucan care e foarte usor absorbit in organism.