Cum sa combinam corect alimentele
Suntem ceea ce mancam, iar sanatatea incepe in intestine!
Pentru a gasi un raspuns la intrebarea cum sa combinam corect alimentele, trebuie să ne amintim de lectia de la chimie privind echilibrul acid/alcalin si pH-ul organismului uman. Daca nu ne mai amintim, cautam pe internet sau ne documentam si aflam că, daca punem o măsură de soluție alcalină peste o măsură egală de soluție acidă, rezultă o soluție neutră. Sa retinem acest aspect foarte important.
In procesul evolutiv al speciei, de la omul primitiv culegator si vanator s-a ajuns la omul carnivor, al carui sistem digestiv n-a fost conceput sa consume la aceeasi masa si sa digere alimente din categorii diferite.Cu toate ca sistemul digestiv a evoluat,pana in urma cu 50-60 ani,oamenii n-au consumat alimente in cantitatile si combinatiile cunoscute in prezent.Ca un paradox,fara niciun suport stiintific ,aceste cantitati si combinatii de alimente nefaste pentru sanatatea organismului uman sunt considerate corecte de cei interesati(marile corporații din agricultura,industria alimentara,chimica,farmaceutica,etc.).
Medicina modernă a descoperit cu ani în urmă că, pentru a iniția o digestie eficientă a oricărei proteine de origine animală,mucoasa stomacului trebuie să secrete pepsină. Această enzimă specifică nu poate să aibă efect decât într-un mediu extrem de acid, menținut timp de 3-4 ore sau mai mult pentru digerarea completă in peptide a proteinei animale.
Tot medicina ne învață că ,atunci când mestecăm o bucată de pâine, cartof,orez,paste fainoase ,etc., în salivă sunt secretate ptialina și alte sucuri alcaline specifice digestiei carbohidraților. Atunci când aceste alimente sunt înghițite, enzima prezenta in saliva transforma amidonul din alimente in glucoza si maltoza, iar pentru digerarea acestuia in stomac este necesar un mediu alcalin .
De asemenea ,trebuie sa avem în vedere faptul ca 70% din sisteul imunitar este localizat în intestin,organ care este considerat de specialisti ca este cel de-al doilea creier și care conține microbionul reprezentat de mii de miliarde de microbi ce cântăresc aproape 2 kg. In corpul uman,celulele microbiene sunt de 10 ori mai multe decât celulele organismului uman.
Daca aceste aspecte au fost intelese, este foarte ușor pentru oricine să-și dea seama care sunt consecintele consumării amidonului împreună cu proteine. Sucurile alcaline și sucurile acide secretate simultan se neutralizează reciproc, astfel că în stomac se creează un mediu care nu este propice nici pentru digestia proteinelor si nici pentru cea a carbohidraților.
Ce se întâmplă cu aceste alimente care stau foarte multe ore în stomac? Ceva foarte grav se intampla! Proteina putrezește, iar amidonul fermentează!Faceti un experiment si lăsati două kilograme de carne sau un kilogram de piure de cartofi pentru câteva zile într-un mediu întunecat și umed, la temperatura de 37°C și vedeti ce se intampla si cum vor arata in final.
Ca urmare,aceasta este cauza principală a unor tulburări digestive, cum sunt: gazele, arsurile, crampele, balonarea, constipația,hemoroizii, ulcerul, obezitatea,diabetul zaharat de tip II,alergiile,bolile cardiovasulare,cancerul si alte afectiuni grave.
Pentru tratamente naturiste ale ulcerului si refluxului gastroesofagian,dati click pe acest link:
https://ingrijireasanatatii.ro/produs/antacid-relief-hiperaciditate-refl...
De asemenea, foarte multe din așa numitele “alergii” sunt tot rezultatul acestei proaste combinări a alimentelor, pentru că fluxul sanguin preia toxine din substanțele putrezite și fermentate atunci când trece prin intestine, iar acestea cauzează tot felul de urticarii, iritații, inflamații, dureri de cap, greață,etc.
Un studiu realizat în America a scos in evidenta faptul că,un american de rând are peste două kilograme de carne putrezită în intestine! Au fost cazuri cand au fost gasite si peste 10 kilograme de alimente putrezite,iar o mica parte intarite !
Nu uitati ca" moartea incepe in colon" a spus Elie Metchnikoff,laureat al Premiului Nobel pentru Medicina, dar am putea spune si ca SANATATEA INCEPE IN INTESTINE!
De fapt, cercetatorii si specialistii in domeniu considera ca majoritatea imbolnavirilor sunt cauzate de o nutritie incorecta,un colon murdar,malabsorbtie(doar aproximativ 10% din nutrienti sunt asimilati in procesul de absorbtie!),etc. Cauza principala este generata de formarea in timp a PLACII DE MUCOID care reprezinta alimente partial digerate in stare de putrefactie, in amestec cu alte substante si mucus intarit care se depun pe peretii intestinului subtire si ai intestinului gros. Se apreciaza ca aceste depozite de depuneri ajung sa cantareasca ,dupa caz, intre 2-12 kg.de reziduuri metabolice, care genereaza consecinte grave asupra sanatatii.
Pentru refacerea florei bacteriene,dati click pe acest link:
https://ingrijireasanatatii.ro/produs/bio-active-acidophilus-reface-flor...
Placa mucoidala depusa pe colon reduce in mod substantial procesul de absorbtie a nutrientilor, medicamentelor, suplimentelor alimentare, dar cele mai grave consecinte asupra sanatatii sunt generate de descompunerea acesteia si raspandirea de toxine si bacterii in circuitul sanguin si in sistemul limfatic.Toxinele si bacteriile eliminate in singe si limfa afecteaza sistemul imunitar, caile respiratorii, tesuturile moi,organele vitale( ficat, plamani,inima,creier), muschi , piele, etc.
Sanatatea colonului si a intestinului subtire reprezinta o conditie esentiala pentru sanatatea intregului organism.Curatarea si detoxifierea colonului reprezinta primul pas pentru tratarea afectiunilor mentionate mai sus.De fapt,nu numai colonul trebuie curatat,detoxifiat,regenerat si adus la functionarea optima .In cadrul programului de curatare,detoxifiere si tratament trebuie sa avem in vedere intregul tract digestiv,insa in mod obligatoriu trebuie sa acordam atentie deosebita intestinelor.
Pentru curatarea colonului si detoxifierea acestuia ,a ficatului si rinichilor,Pro Health Care & Nutrition va ofera protocolul DETOXIN,produs in Canada si distribuit in Romania de Provita Nutrition.
Pentru detalii,dati click pe acest link:
https://ingrijireasanatatii.ro/produs/protocol-detoxin-de-30-zile-detoxi...
In concluzie , care este solutia ? Solutia este o educatie nutritionala sustinuta inca din primii ani de viata privind nutritia corecta si dieta, precum si legaturile dintre acestea si sanatate. O solutie de avarie pentru cei care potrivit stilului de viata traditional consuma proteine concentrate, precum carnea, peștele, ouăle, brânza consta in cunoastetea si constientizarea riscurilor la care se expun atunci cand in procesul de nutritie nu combina corect alimentele.Combinarea corecta a alimentelor se bazeaza pe reguli si principii destul de simple sustinute de majoritatea medicilor,cercetatorilor in domeniu si a nutritionistilor, astfel:
- proteinele de origine animala se combina numai cu legumele sarace in amidon, in mod deosebit cu cele verzi (patrunjel, spanac,salata verde,andive ,ardei,,brocolii,varza,etc.);
- leguminoasele(mazare,linte,soia, fasole uscata,naut) se combina cu amidonoase(paine,orez,cartofi,paste fainoase,etc);
- nu se combina proteinele animale( carne,peste,oua, branzeturi) cu alimente bogate in amidon( paine,cartof,orez, paste fainoase, produse de patiserie,etc.);
- nu se combina alimentele grase(unt,untura,slanina,smantana,etc.) cu cele bogate in proteine sau in amidon);
- nu se consuma doua alimente concentrate la o masa.Alimentele care nu fac parte din categoria legumelor crude sau a fructelor sunt considerate alimente concentrate(carne,peste,oua,lactate,etc.);
- fructele se consuma separat numai intre mese pe stomacul gol, cu cel putin 30 minute inainte de masa sau la 2-3 ore dupa masa(se are in vedere faptul ca acestea sunt foarte usor digerabile si trec rapid prin sistemul digestiv).Se consuma intai fructele acre si dupa aceea, cele dulci ;
- pepenele se consuma singur sau impreuna cu alti pepeni in scopul prevenirii fermentarii zaharului in stomac;
- cantitatea de apa pe care trebuie sa o consume un om este de 1,5-2 litri si mai mult, in functie de greutatea si stilul de viata al fiecaruia dintre noi, repartizata astfel:
- dimineata, se bea incet,pe stomacul gol ,2- 3 pahare de apa la temperatura camerei ;
- intre mese, cu cel putin 30 de minute inainte de a servi masa ,se bea un pahar de apa. Nu se bea apa in timpul mesei, insa se poate consuma dupa servitul mesei un ceai din plante;
- este indicat sa se bea un pahar de apa inainte de a face baie si unul inainte de culcare.
Cred cu certitudine,ca acei dintre dumneavoastra care sunt interesati de sanatate si-au dat seama ca majoritatea meselor noastre traditionale se bazeaza pe combinatii de alimente gresite.
Daca veti alege sa invatati cum sa combinati corect alimentele in procesul de nutritie,intr-un timp scurt veti avea parte de adevarate miracole pentru sanatate.Pentru persoanele in varsta,care desi se hranesc sanatos si aplica regulile pentru o combinatie corecta a alimentelor,pot aparea unele probleme legate de digestie determinate de faptul ca ficatul ,pancreasul,stomacul nu mai secreta suficiente enzime digestive si fermenti.
Provita Nutrition & Health INC din Canada a dezvoltat o formula de enzime digestive capabile sa asigure digestia tuturor categoriilor de alimente.
Pentru detalii,dati click pe acest link:
https://ingrijireasanatatii.ro/produs/konig-digestive-enzymes-enzime-dig...
Intr-o ultima analiza, se impune o concluzie finala:cine vrea sa traiasca sanatos, in mod obligatoriu trebuie sa cunoasca , inteleaga si sa aplice cunostintele privind alimentatia sanatoasa si combinarea corecta a alimentelor in procesul de nutritie.
Suntem ceea ce mancam, iar sanatatea incepe din intestine!
Stefan Trasca
PRO HEALTH CARE & NUTRITTION
http://ingrijireasanatatii.ro/